Mahmutlu Mahallesine ait itiraz edilen İmar paftalarına ilişkin konunun görüşülmesi hk.

Karar Tarihi: 07 Mart 2023 00:00
Karar No: 3

Gündemin birinci maddesi olan Beldemiz Mahmutlu Mahallesine ait itiraz edilen İmar paftalarına ilişkin konu görüşüldü. Yapılan görüşmeler neticesinde;

Beldemiz Mahmutlu Mahallesi İmar Paftalarına yapılan itiraz dilekçeleri, Belediye Meclisimizce ve İller Bankası ( Mekânsal Planlama) A.Ş Müdürlüğünce değerlendirilmiş olup, söz konusu itiraz dilekçeleri 3194 sayılı İmar Kanunu ve Yönetmelikleri, planlamaya esas kurum görüşleri, önceki plan kararları ve uygulamaları, kadastro durum, plan bütünlüğü, şehircilik ilkeleri, planlama esas ve teknikleri ve kamu yararı çerçevesinde incelenerek 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 8. Maddesi (b) bendi gereğince karara bağlanmıştır.

İller Bankası A.Ş. Mekânsal Planlama Dairesi Başkanlığının, 14.11.2022 tarih ve E-44812147-202-46251 sayılı yazısı ekinde gönderilen Mahmutlu Mahallemize ait ( İ43-D-07-C-1A ile İ43-D-07-C-1-B), 2 adet paftadan ibaret 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği ve Plan Değişikliği Açıklama Raporunun, 3194 sayılı İmar Kanunun 8. Maddesinin (b) bendi ile 5393 sayılı Belediye Kanunun 18. Maddesinin (c) bendi gereğince onaylanmasına oy birliği ile karar verildi.

YENİ VİDEOLAR